5 tips voor het bouwen van een website!

Wanneer je op internet gaat zoeken naar informatie over een bepaald onderwerp, dan pak je je favoriete zoekmachine en typ je een zoekterm in met het idee dat er dan diverse sites verschijnen met informatie over jou onderwerp. Wat opvalt is dat het regelmatig gebeurt dat je dan op een link klikt die interessant lijkt, maar dan kom je diverse dingen tegen die alleen maar zorgen dat je gauw weer weg wilt. De volgende 5 tips hebben we opgesteld om je te helpen mensen op je website te houden.

1. Je komt op de homepage van een website en ziet niet de informatie die je verwacht, je moet eerst nog verder zoeken op de site of je gaat terug naar je zoekmachine en pakt resultaat nr. 2, dat laatste gebeurt het meeste, want mensen willen niet weer zoeken als ze al geklikt hebben op een resultaat dat past bij hun zoekvraag.

Dus tip nr.1 Zorg dat de omschrijving van je link (metatag) duidelijk weergeeft wat jij aan informatie biedt en laat mensen meteen op de juiste pagina terecht komen op je site en niet op de homepage.

Dan komt de zoeker vervolgens op je website en op heel veel sites is eigenlijk niet duidelijk wat ze doen. Bovenin de website is naast bijv. het logo een prima plek om een elevator pitch (zeer korte omschrijving van je bedrijfsactiviteit) te plaatsen.

Dus tip nr.2 Zorg dat voor iedere bezoeker op welke pagina ze ook binnenkomen duidelijk is wat jij biedt en wat jouw meerwaarde is.

Dan komen we bij het artikel wat ze gevonden hebben. Het gebeurt nog te vaak dat je wordt overspoeld met afbeelding die de aandacht afleiden of een te klein lettertype waardoor mensen het niet of slecht kunnen lezen. Heb je er weleens aan gedacht dat mensen met een wat zwaardere bril, dyslexie, kleurenblindheid afhankelijk zijn van het lettertype, de kleuren combinatie, en duidelijke structuur in de tekst.

Dus tip nr. 3 Houd je tekst simpel en duidelijk en gebruik een helder lettertype dat niet te klein is. Afbeeldingen zouden alleen toegevoegd moeten worden om de tekst kracht bij te zetten. Gebruik eventueel lijsten en blokken om je tekst goed in beeld te brengen.

Wanneer je wilt dat mensen een actie doen op je website (aanmelden, een aanvraag plaatsen of een bestelling plaatsen) dan zou dit duidelijk zichtbaar moeten zijn. Als je met iemand praat, dan ga je ook niet ineens fluisteren wanneer er een actie wordt gevraagd.

Dus tip nr. 4 Plaats de gevraagde actie duidelijk in zicht op alle pagina’s.

Ben je nou nog niet zo handig met het bouwen van een website, dan zijn er diverse mogelijkheden om dit toch netjes te realiseren zonder al veel kosten te hoeven maken. Wat we uiteindelijk willen is dat zo veel mogelijk mensen onze site bezoeken en lezen en dat ze de gevraagde actie doen.

Dus tip nr. 5 Zorg voor een simpele website d.m.v. een designer die ervaring heeft of gebruik een online tool die je de mogelijkheid biedt gratis of voordelig een kant en klare site te bouwen. Natuurlijk kunnen wij je ook bijstaan met alle vragen die je hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *