De nieuwe tijdlijn van Facebook – Deel 3 – Informatie bijwerken, activiteitenlogboek, instellingen, administratiepanel

Dit is deel 3 van een reeks artikelen over de nieuwe tijdlijn van Facebook, wil je aan het begin beginnen, lees dan het eerste artikel – De nieuwe tijdlijn van Facebook wat vind jij er van? en wat kun je ermee?

De volgende onderwerpen zullen we bespreken in dit vorige en volgende artikelen.
de nieuwe omslag, profielfoto
– Informatie bijwerken, activiteitenlogboek, instellingen, administratiepanel
– Info, tabs en apps, een bericht/update plaatsen
– privacy, nieuwe functies in Facebook, verdwenen functies in Facebook
In elk onderdeel laat ik je kennis maken met de mogelijkheden en de wijzigingen die zijn doorgevoerd.
In dit artikel zullen we de volgende onderdelen bespreken: Informatie bijwerken, activiteitenlogboek, instellingen, administratiepanel

Informatie bijwerken, activiteitenlogboek, instellingen, administratiepanel
Zodra je onder de omslag komt zijn de eerste verschillen duidelijk tussen een profiel en een pagina (voorheen fanpage). De onderdelen die ik hier bespreek zijn natuurlijk alleen zichtbaar voor de beheerder van het profiel of de pagina.

In het privé account zijn er 3 knoppen zichtbaar:
Informatie bijwerken, activiteitenlogboek en instellingen (het wieltje met een driehoekje ernaast).
Met informatie bijwerken heb je snel toegang tot jouw privégegevens. Deze kun je naar keuze invullen. Per onderdeel kun je rechts via het kleine driehoekje de rechten instellen voor wie het zichtbaar is.

Met het activiteitenlogboek ga je naar een overzicht van alle activiteiten die jij hebt uitgevoerd. Bijv. het plaatsen van een bericht, bij iemand anders de foto leuk vinden of meldingen van spelletjes die je speelt via Facebook. Per activiteit kun je de rechten zien en deze wijzigen. Je kunt bovenin de balk filteren op een bepaalde soort activiteit, zodat je snel kan vinden wat je zoekt.

Als laatste zie je het wieltje met een driehoekje ernaast. Wanneer je klikt op dit wieltje krijg je 2 mogelijkheden te zien: weergeven als… en voeg een badge toe aan je website.
Weergeven als …. is een hele leuke en handige functie waarmee je snel kan zien hoe je privacy staat ingesteld. Als je hier op klikt komt er een balk te staan boven je omslag en kun je je profiel bekijken als openbaar of je kunt de naam van een vriend intikken. Om terug te gaan als jezelf klik je rechtsonder in die balk op ga terug naar tijdlijn.

De mogelijkheden betreft privacy zijn voor de pagina’s beperkt. Op zich logisch, aangezien je bij een pagina juist wil dat (bijna) iedereen kan zien wat je doet en dat anderen er tevreden over zijn, waarom heb je anders een pagina, toch?

Bij de pagina zie dan ook alleen het wieltje voor de instellingen en heb je een extra knop rechts van je omslag, administratiepanel.

Instellingen
Via instellingen (het wieltje) kun je je pagina promoten (betaalde ads van Facebook), feedback sturen, helpcentrum bezoeken en je pagina delen.

Administratiepanel
Via het administratiepanel kun je je hele pagina beheren en zijn er specifieke functies toegevoegd die voor een pagina interessant zijn. Zo zie je hier de meldingen, je nieuwste vind-ik-leuks, je statistieken, je privéberichten (mail in Facebook), en paginatips.

Heb je nog vragen of wil je reageren op dit artikel, plaats je reactie dan onder dit artikel en ik zal je vragen beantwoorden. Natuurlijk vinden we het ook leuk als je jouw profiel en/of pagina plaatst zodat we kunnen zien wat je ervan hebt gemaakt.

Heb je hulp nodig met de nieuwe tijdlijn of wil je een pagina maken? Neem contact met ons op en we helpen je ermee!

5 reacties op “De nieuwe tijdlijn van Facebook – Deel 3 – Informatie bijwerken, activiteitenlogboek, instellingen, administratiepanel

  • Hoi Jessica,

   Om naar je eigen pagina te gaan klik je op het pijltje naast startpagina rechtsbovenin de blauwe balk.

   Dan krijg je een pulldownmenu met je pagina(‘s).

   Als je op startpagina klikt zie je ze ook links in de balk onder pagina’s.

   Gr. Saskia

   De andere vraag beantwoord ik later even.

 1. hoi Saskia,
  Ik heb per ongeluk iemand geblokkeerd,
  en weet niet hoe je ze niet meer laat blokkeren.
  Of hoe je da ook noemt.
  alsjeblieft help!!

  groetjes Jessica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *