De nieuwe tijdlijn van Facebook – Deel 4 – Info, tabs en apps, een bericht/update plaatsen!

Dit is deel 4 van een reeks artikelen over de nieuwe tijdlijn van Facebook, wil je aan het begin beginnen, lees dan het eerste artikel – De nieuwe tijdlijn van Facebook wat vind jij er van?

De volgende onderwerpen zullen we bespreken in dit, vorige en volgende artikelen.
de nieuwe omslag, profielfoto
Informatie bijwerken, activiteitenlogboek, instellingen, administratiepanel
– Info, tabs en apps, een bericht/update plaatsen
– privacy, nieuwe functies in Facebook, verdwenen functies in Facebook
In elk onderdeel laat ik je kennis maken met de mogelijkheden en de wijzigingen die zijn doorgevoerd.

In dit artikel zullen we de volgende onderdelen bespreken: Info, tabs en apps, een bericht/update plaatsen

Info en tabs en apps
Je info goed invullen is belangrijk, voor het privéprofiel geldt dat wanneer je geen eigen foto gebruikt in de omslag en profielfoto, mensen ergens moeten kunnen zien of jij degene bent die ze zoeken.

Zakelijk is het van belang dat je de informatie zo volledig mogelijk invult om zo goed mogelijk gevonden te worden. Vertel kort en bondig wat je doet en waarvoor ze bij jou moeten zijn. Naast de info staan vier kleine rechthoekjes, dit worden wel tabs genoemd. Hier kunnen apps worden weergegeven, er zijn een aantal apps van Facebook zelf en verder kun je via derden bijna alles wel vinden en toevoegen aan je profiel en/of pagina. De 1e is er één van Facebook, foto’s, daarnaast staan er nog 3 en dan een klein driehoekje met een cijfertje als er meer zijn. Klik op het driehoekje en je ziet alle apps die op je profiel of pagina staan. Dit kun je bij andere ook bekijken als ze dit niet hebben afgeschermd. De foto app kun je niet verplaatsen, van de anderen kun je zelf de volgorde bepalen. Via apps kun je ook pagina’s van je website integreren in Facebook. De mogelijkheden zijn zo goed als onbeperkt, omdat voor alles wel een app bestaat, dus leef je uit. Houdt er wel rekening mee dat wanneer je teveel apps toevoegt de keus zo groot is dat mensen waarschijnlijk wegklikken en helemaal niet meer kiezen. Mijn advies is om er maximaal 8 te gebruiken, dus 4 zichtbaar en 4 onder het driehoekje.

Een bericht/update plaatsen
De tijdlijn staat nu niet meer in 1 kolom maar in 2 kolommen. Boven in de linker kolom kun je een bericht/update plaatsen en deze voorzien van een foto/filmpje, locatie, datum en je kunt andere personen toevoegen aan je bericht. Wat helemaal nieuw is, is de levensgebeurtenis op het privéprofiel, waarmee je snel hoogtepunten uit je leven kunt plaatsen. Er zijn diverse voorbeelden die je kunt gebruiken en invullen, zoals huwelijk, geboorte kind, huisdier, overlijden, etc. Zit jou specifieke gebeurtenis er niet bij, dan kan je de laatste optie gebruiken en een algemene gebeurtenis plaatsen. Op de pagina heet deze functie een mijlpaal en heeft geen voorgeprogrammeerde voorbeelden, de hoogtepunten zijn allemaal algemeen, maar hebben verder dezelfde functie als de levensgebeurtenis.

Heb je nog vragen of wil je reageren op dit artikel, plaats je reactie dan onder dit artikel en ik zal je vragen beantwoorden. Natuurlijk vinden we het ook leuk als je jouw profiel en/of pagina plaatst zodat we kunnen zien wat je ervan hebt gemaakt.

Heb je hulp nodig met de nieuwe tijdlijn of wil je een pagina maken? Neem contact met ons op en we helpen je ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *