De nieuwe tijdlijn van Facebook – Deel 5 – privacy, nieuwe en verdwenen functies in Facebook!

Dit is deel 5 van een reeks artikelen over de nieuwe tijdlijn van Facebook, wil je aan het begin beginnen, lees dan het eerste artikel – De nieuwe tijdlijn van Facebook wat vind jij er van?

De volgende onderwerpen zullen we bespreken in dit, vorige en volgende artikelen.
de nieuwe omslag, profielfoto
Informatie bijwerken, activiteitenlogboek, instellingen, administratiepanel
Info, tabs en apps, een bericht/update plaatsen
– privacy, nieuwe en verdwenen functies in Facebook
In elk onderdeel laat ik je kennis maken met de mogelijkheden en de wijzigingen die zijn doorgevoerd.

In dit artikel zullen we de volgende onderdelen bespreken: privacy, nieuwe en verdwenen functies in Facebook

Privacy
Wat ik een enorme verbetering vindt is de manier van het bepalen van de privacy. Dit geldt hoofdzakelijk voor het privéprofiel, omdat je hier enorm veel mogelijkheden hebt. Eerst was het best een zoektocht door de instellingen waar wat zat en wat een instelling dan betekende. Nu kun je per actie die je doet aangeven wie dit mag zien. Via het kleine driehoekje of het wieltje krijg je meteen de mogelijkheden te zien. Wanneer je in je activiteitenlogboek zit kun je snel zien welke rechten zijn gegeven aan jou acties en deze kun je daar meteen aanpassen indien gewenst.

Vastzetten en hoogtepunt instellen
Dit zijn ook 2 hele nieuwe functies die zijn toegevoegd. Het vastzetten is alleen voor de pagina en houdt in dat je een bericht kan vastzetten bovenin, zodat deze prominent zichtbaar blijft. Je kunt deze functie zo vaak als je wilt zelf aan- en uitzetten, maar wanneer je hem aanzet wordt deze na 7 dagen automatisch uitgezet. Het hoogtepunt instellen geldt voor zowel het profiel als de pagina en lijkt op de levensgebeurtenis en mijlpaal. Net als bij deze 2 functies zal het bericht die je als hoogtepunt instelt over de 2 kolommen worden weergegeven en dus extra opvallen, deze zullen dan geen kleine afbeelding hebben zoals de levensgebeurtenis en mijlpaal. Ook deze functie kun je aan- en uitzetten. Deze wordt niet automatisch uitgezet, dus jij bepaalt of die aan of uit staat. Het bericht zal niet bovenin blijven staan en schuift wel door. Je moet dus een keuze maken, vastzetten in 1 kolom en die blijft bovenin staan of over 2 kolommen instellen als hoogtepunt en deze schuift door naarmate er meer berichteh of andere acties worden geplaatst.

Nieuwe en verdwenen functies in Facebook
Alle nieuwe functies zijn al wel aan bod geweest, maar één functie in de pagina’s die is verdwenen is de welkomstpagina waar je fans kan wijzen op de vind-ik-leuk knop. Deze pagina kun je nog wel toevoegen in de tabs, alleen niet meer instellen als begin pagina,  dus je zult wat creatiever moeten zijn om mensen op vind-ik-leuk te laten klikken.

Heb je nog vragen of wil je reageren op dit artikel, plaats je reactie dan onder dit artikel en ik zal je vragen beantwoorden. Natuurlijk vinden we het ook leuk als je jouw profiel en/of pagina plaatst zodat we kunnen zien wat je ervan hebt gemaakt.

Heb je hulp nodig met de nieuwe tijdlijn of wil je een pagina maken? Neem contact met ons op en we helpen je ermee!

2 reacties op “De nieuwe tijdlijn van Facebook – Deel 5 – privacy, nieuwe en verdwenen functies in Facebook!

 1. Hallo Saskia, wellicht een stomme vraag, maar er zijn een aantal mensen op mijn facebookpagina die vinden mij leuk (kan ook niet anders), maar op een of andere manier kan ik als ik bij hun op de pagina kijk, hun niet even snel liken. kijk ik met het profiel van mijn vrouw, dan kan ik gewoon de like button aanklikken, maar in mijn account zie ik die nergens.

  zou jij weten wat er nou exact aan de hand is?

  • Beste Han,
   Stomme vragen bestaan niet hoor!
   Wat het verschil kan zijn, is dat jij als beheerder van je pagina kijkt en je vrouw met een privé profiel, je hebt als privé profiel andere rechten dan als pagina. Ik hoop dat dit je vraag beantwoord, anders hoor ik het graag! Gr, Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *