De nieuwe tijdlijn van Facebook wat vind jij er van? en wat kun je ermee?

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest en nog bezig met het aanpassen van mijn Facebook-pagina’s (voorheen fanpages), die van klanten en in de trainingen uitleggen wat er veranderd is en hoe je dit kan inzetten voor je bedrijf. Wanneer je onderzoek doet op internet en enkele discussies over de nieuwe tijdline (time-line) volgt, dan valt op dat de meningen zijn verdeeld. Ik ben heel wat reacties tegen gekomen van mensen die de nieuwe tijdlijn vreselijk vinden en weer terug willen naar de oude lay-out.

Eerlijk gezegd snap ik dit niet helemaal, hoewel dit een mening is, kan ik deze met duidelijke feiten ondersteunen. De komende week zal ik in verschillende artikelen mijn ervaringen van de afgelopen weken met je delen en laten zien waarom ik de nieuwe tijdlijn juist een enorme verbetering vind en dat er enorm veel kansen liggen.

Eerst even dit, of je het nu leuk vindt of niet vanaf 30 en 31 maart 2012 heeft iedereen de nieuwe layout. 30 maart gaan de pagina’s over en 31 maart worden de privéprofielen omgezet. Zorg dus dat je voor die tijd alvast hebt gekeken en de nodige wijzigingen hebt doorgevoerd. (bijv. het toevoegen van een omslag)

Elke dag plaats ik een artikel met de informatie over een onderdeel van de nieuwe tijdlijn (time-line) in Facebook. Zo laat ik je kennismaken met:
de nieuwe omslag, profielfoto
– Informatie bijwerken, activiteitenlogboek, instellingen, administratiepanel
– Info, tabs en apps, een bericht/update plaatsen
– privacy, nieuwe functies in Facebook, verdwenen functies in Facebook

In elk onderdeel laat ik je kennis maken met de mogelijkheden voor zowel het privéprofiel als de pagina’s en de wijzigingen die zijn doorgevoerd.

Heb je nog vragen of wil je reageren op dit artikel, plaats je reactie dan onder dit artikel en ik zal je vragen beantwoorden. Natuurlijk vinden we het ook leuk als je jouw profiel en/of pagina plaatst zodat we kunnen zien wat je ervan hebt gemaakt.

Heb je hulp nodig met de nieuwe tijdlijn of wil je een pagina maken? Neem contact met ons op en we helpen je ermee!

9 reacties op “De nieuwe tijdlijn van Facebook wat vind jij er van? en wat kun je ermee?

 1. Hallo Saskia,

  Je zou me vreselijk helpen door het onderdeel evenementen uit te lichten. Ik kan nergens meer vinden hoe ik mensen uitnodig voor een evenement…
  Verder vind ik de nieuwe tijdlijn alleen maar een verbetering…

  Groetjes,
  Manon

  • Hoi Manon,

   Ik heb via Facebook even een berichtje gestuurd.
   Laat je even weten of het is gelukt en of ik je vraag goed heb begrepen?
   Gr, Saskia

  • ik wil ook tijdlijn op mijn Facebook maar het lukt niet ik heb alles geprobeerd bijv, een eigen app maken maar het lukt gewoon niet ken je me helpen

    • Ik heb alles geprobeerd, app aanmaken , telefoonnummer geregistreerd, de timeline link van facebook maar ik krijg geen groene knop voor de timeline. Is er een andere optie?

 2. Ik heb het helemaal begrepen, verder kan ik alleen maar zeggen dat, alle negatieve reacties ten spijt, ik de nieuwe tijdlijn erg mooi vind.
  Soms is het even zoeken waar alle functies zijn gebleven maar dat went vanzelf. veel doen blijft het advies…

  • Hoi Manon,

   Klopt helemaal wat je zegt, het blijft toch ook gewoon oefenen. Ik hoop dat de serie artikelen je al een beetje op weg hebben geholpen met alles weer te vinden.

 3. Dag Saskia,

  IIk wil Badoo verwijderen…maar dan moet ik naar mijn instellingen en Apps….waar kan ik dat vinden op mijn nieuwe tijdlijn?

  Groet,
  Eddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *