Verbeteringen in Facebook mei 2012!

Na enige weken gewerkt te hebben met de nieuwe tijdlijn ben ik nog steeds enthousiast over de verbeteringen. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen en er zijn ook dingen die nu niet meer kunnen, maar daar gaat dit artikel niet over.

In dit artikel wil ik je laten zien wat er sinds afgelopen week aangepast is en dat is een enorme verbetering.

Allereerst kun je nu verschillende rechten geven aan beheerders, waardoor je niet verplicht bent iemand anders de volledige toegang te geven tot je pagina. Voorheen was je beheerder of niet. Facebook (helpcentrum) heeft nu 5 niveau’s aangebracht.

Alle beheerders zijn nu managers en hebben dus nog steeds alle rechten. Wanneer je meerdere mensen toegang hebt gegeven tot je pagina, kun je nu die rechten beperken. Heb je nog niet een “extra” beheerder toegevoegd, dan adviseer ik dit je wel te doen. Stel jou account is om wat voor reden dan ook (even) niet toegankelijk, dan kun je geen updates plaatsen op de pagina(‘s) die je beheert.

Het tweede dat Facebook heeft aangepast is het vooruit zetten van berichten. Dit kon natuurlijk allang via Hootsuite, Tweetdeck en nog heel veel andere, maar daar was Facebook niet blij mee en dit heeft invloed op je Edgerank (waardemeter van Facebook). Nu Facebook zelf deze functie heeft ingebouwd is dit ook veel beter voor je edgerank.

In het onderstaande filmpje laten we zien hoe je vooruit kunt plannen.

Hoe denk jij hierover? Zie jij de voordelen van het vooruit plannen? Zou je nu nog steeds Hootsuite e.d. gebruiken voor het vooruit plannen in Facebook? Of gebruik je dat nu ook niet? Wat je ook vindt, ik hoor graag jouw mening! Laat je reactie achter onder dit artikel en je krijgt een reactie terug! Ook vragen zijn welkom!

2 reacties op “Verbeteringen in Facebook mei 2012!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *