Wanneer worden Google penalties ingetrokken?

Google penalties krijgen en hoe worden de penalties weer ingetrokken?

Matt Cutts van Google Webmastertools heeft op YouTube een video online gezet waar hij antwoord geeft op de volgende vraag:
Is er iets van definitieve Google panalties voor sites? Of als het noodzakelijke wordt opgelost volgens de Google guidelines worden de penalties in alle gevallen dan ingetrokken?

Bekijk hieronder de video van Matt Cutts waarin hij meer uitleg geeft over de Google penalties:

When are penalties lifted?

Matt Cutts gaat in zijn uitleg een stukje terug naar Algoritme versus Manueel (handmatig). Achter het manueel zit het Webspam team: zij nemen actie op bijvoorbeeld spamreports, off-topic porn, etc. Uiteraard gebruiken we de manuele gegevens om de algoritme te verbeteren. Deze algoritme-machines classificeren content-spam, keywords, cloaking, sneaky Java-script redirects en al dat soort zaken.

Stel dat jouw site is veroorzaakt door het algoritme. Wanneer je jouw site verandert zal in de meeste gevallen, nadat er opnieuw gecrawled is en de site opnieuw is geïndexeerd, een periode nadat dit hele proces opnieuw is gedaan de site weer terug omhoog in zijn rankings moeten komen.

Aan de manuele kant wordt er een time-out gegeven. Als het verborgen tekst is zou je daar een penalty voor krijgen dat na 30 dagen afloopt. En als je meer doet dan dat bijvoorbeeld cloaking of kwaadaardige dingen zal de penalty voor een langere tijd zijn, maar uiteindelijk zal dat ook aflopen.

Conclusie voor Google penalties:

Google probeert de juiste manier te handhaven, bijvoorbeeld als je jouw site verandert (als het effect heeft op het algoritme) of als je zelfs iets aan je site hebt veranderd zal dat uiteindelijk tot een time-out leiden. Natuurlijk kun je altijd een heroverweging aanvragen bij Google en als je een penalty hebt gekregen zal Google dit onderzoeken. Wanneer zij denken dat het voldoende binnen de guidelines van Google is dan wordt de penalty herroepen en zal dat onmiddelijk worden opgelost. Je hoef je dan geen zorgen meer te maken over die ene penalty.

Voorkom dus dat je een penalty krijgt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *