Realtime Google Analytics

Google analytics is een fantastisch programma. Een van de weinige GROTE nadelen is dat de statistieken altijd achter lopen. Maar daar is nu iets op verzonnen: Google Analytics Realtime. Dit is een functie waarmee je life kunt zien hoeveel mensen er op je site actief zijn op DIT moment. Maar er is meer!


Realtime geeft rapporten weer van wat er NU speelt, en werkt dit ook á la minute bij.

Het scherm ziet er als volgt uit:

Google Analytics Realtime
Google Analytics Realtime screenshot

Het eerste dat opvalt is het aantal bezoeker op je site. Dit staat weergegeven in een groot lettertype. Daarnaast kun je ook zien welke pagina’s actief worden bezocht, verder kun je ook zien hoe lang de bezoekers op de site blijven. Dit alles kon je al meten met Google Analytics, nu kun je deze gegevens dus ook per direct meten. Ook kun je nu direct zien welke invloed Social media heeft op het gebruik van je website. Wanneer je bijvoorbeeld een tweet gestuurd hebt, kun je gelijk bekijken wat dit met je bezoekersaantal doet.

Als je nog geen gebruik maakt van de nieuwe versie van Google Analytics dan zul je nog geen gebruik kunnen maken van Realtime. Wil je overschakelen? Dan kan dit heel gemakkelijk. Links bovenin het scherm zit een (rode) link ‘nieuwe versie’, klik hierop en je zult gelijk overgeschakeld worden. Daarna kun je ook op een link klikken om dit standaard te gebruiken.

De navigatie balk van Google Analytics zal binnenkort nog wel aangepast worden. Dit om het bebruik van Analytics gemakkelijker en sneller te maken. De navigatie is voorzien worden van drie tabbladen: Home, Standaardrapport en Aangepaste rapporten. Realtime valt onder het tabblad Home.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *