Exporteer je site blokkeerlijst van Chrome naar je Google Account

Eerder dit jaar zijn er door Google algoritmische keuzes gemaakt om je te helpen met het vinden van websites van hogere kwaliteit. Chrome heeft een uitbreiding geïntroduceerd en een functie aan de Google zoekmachine toegevoegd. Met deze functie kunnen sites “verstopt” worden die je anders wel zou vinden met de ingevulde zoektermen. Ook een export functie van chrome naar je google account is toegevoegd. Wanneer je jouw persoonlijk geblokkeerde sites opslaat, verstopt Google automatisch deze sites van je zoekresultaten. Deze lijst kun je beheren op een centrale plaats ongeacht de browser van de computer die je gebruikt of uitbreidingen die je hebt geïnstalleerd.

Om hier mee te beginnen klik je op de rode knop met het extension logo in Chrome, dan selecteer je “export”van het scherm dat je persoonlijke blocklist weergeeft.

Daarna klik je op de “export to Google” knop. De volgende pop-up vraagt of u de extension uit wilt zetten, omdat de list met geblokkeerde domeinen nu geupload is naar Google en zullen gebruikt worden voor zoekopdrachten.
De sites die je hebt geëxporteerd zullen verstopt worden van je zoekopdrachten wanneer je ingelogd bent. In de zoekinstellingen kun je deze sites deblokkeren en beheren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *