Website Optimalisatie en waar je op moet letten!

In ons artikel Website optimalisatie hebben we het gehad over doelen en dingen die je kunt gebruiken voor een juiste optimalisatie. In dit artikel willen we je wijzen op de risico’s die je kan lopen als de optimalisatie niet correct wordt uitgevoerd.

Website Optimalisatie is zoals je waarschijnlijk al eerder hebt gelezen het o.a. goed toepassen van zoekwoorden in je website. Met de juiste technieken en tools is dit iets wat je goed onder de knie kan krijgen. Wanneer we spreken over zoekwoord(en) dan kan dit ook uit meerdere woorden bestaan.

Ook belangrijk zijn de toepassing en het gebruik van afbeeldingen en de structuur van de website.

Website optimalisatie op basis van zoekwoorden is met de juiste kennis wellicht niet zo moeilijk, maar wanneer je op een bepaald woord verkeerd optimaliseert en gevonden door het verkeerde publiek, dan zullen de resultaten evengoed teleurstellend zijn. Begin dus niet zomaar, maar zorg dat je eerst onderzoek doet, voordat je begint met de optimalisatie.

Een voorbeeld dat je wellicht bekend voorkomt is, wanneer je wilt optimaliseren op een zoekwoord, dat in meerdere branches iets anders betekent. Bijvoorbeeld wanneer je je alleen op het woord olie zou richten voor een massagestudio, dan zou dit bijv. door mensen die zoeken op motorolie gevonden kunnen worden. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden te noemen.

Waar je voor op moet passen is dat je goed op de hoogte bent van de laatste regeltjes, omdat je anders riskeert dat je site wordt geband en dan is het heel moeilijk en soms onmogelijk om nog goed in de zoekmachines te komen.

Het is dus belangrijk dat je op een ethisch verantwoorde wijze je optimalisatie toepast. Je zult technieken tegenkomen die eigenlijk niet mogen en het is altijd goed dit na te gaan. Er is heel veel te vinden in de webmaster tools van de diverse zoekmachines. Hier vind je de regels en vaak ook tips en tools om je site ethisch correct te optimaliseren.

Wanneer je geband wordt en het lukt je niet om weer in de zoekmachines te komen, dan zul je opnieuw moeten beginnen met een nieuwe domeinnaam, want deze staat dat op een “zwarte lijst”. Laat je dus goed informeren of doe goed vooronderzoek voordat je uberhaupt met het bouwen (of laten bouwen) van een site begint.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *